Τοπική Γαστρονομία

 
 
ΙΟΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Τυρί Ξινό (Λευκό Κεφαλοτύρι Αλμυρό Και Πικάντικο)
Σκοτύρι (Μίγμα Τυριών Μυζήθρας Και Αρωματικών, Μαλακό Κατσικίσιο Τυρί)
Μυζήθρα Γλυκειά
Κεφαλοτύρι Νιώτικο (Σκληρό Κίτρινο Τυρί απο Αιγοπρόβειο γάλα)
 
ΑΛΜΥΡΑ Ρεβιθοκεφτέδες
Ντοματοκεφτέδες
Τσιμέτια (Κολοκυθολούλουδα Γεμιστά)
Μαρίδα Λιαστή
Αυγοκαλάμαρα
Σούπα Με Βραστό Κρέας
Γιδοπίλαφο
Ρεβιθάδα
Καραβόλες (Σαλιγγάρια)
 
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ
Τσικουδιά
 
ΓΛΥΚΑ
Παστέλι Νιώτικο
Ξεροτήγανα
Καλιτσούνια
Μυζηθρόπιτες
Αμυγδαλωτά Νιώτικα
Σύκα Παστωτά
Μέλι Μαγιώτικο
Μοσέντα (Καρπουζόπιτα)
Κολοκυθόπιτα Γλυκειά
Μελιτίνια (Τηγανίτες με Μαστίχα και Μυζήθρα)