Τοπική Γαστρονομία

 
 
ΚΙΜΩΛΟΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
 
 
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Τυρί ξινό
Τυρί μανούρα
Τυρί μανούρι
 
ΑΛΜΥΡΑ
Κρέατα ντόπια
Αγγουράκια-ντομάτες-μελιτζάνες
Αμπελοφάσουλα
Μάραθος
Ψάρια-θαλασσινά
Αραντο (χειροποίητα ζυμαρικά)
Πίτες λαδένια, τυρένια, αμαραθένια, σταφιδένια
Τυρόπιτα με ξινό τυρί
Κολοκυθένιες πίτες ή φλάουνες
Πίτα ελένια
Μανούρι με τ΄αυγά
Κάππαρη με τ΄αυγά
Τζατζίκι με ξινό τυρί
Ομελέττα με σπαράγγια
Μπαρμπούνια σαβόρο ή με κάππαρη
Αθερινόπιτα
Χταπόδι κρασάτο, τηγανητό,ξυδάτο
Κακκαβιά
Κολοκύθι κόκκινο με κρεμμύδι
Κόκκορας κοκκινιστός
Τηγανίτες κουνουπιδιού με σάλτσα ντομάτας
Χοιρινό γεμιστό
Σπλήνα γεμιστή
Πελτές κιμουλιάτικος με κάππαρη ή κρεμμύδι
Κουκιά ξερά γιαχνί με αμάραθο
Πατατοσαλάτα με κάππαρη
Πεταλίδες πιλάφι
Αυγά μπουλέρια (με πατάτες και κρεμμύδια)
Κάππαρη
Τηγανίτες με κάππαρη
Ντομάτες λιαστές
Τηγανίτες με ξερή ντομάτα
 
ΓΛΥΚΑ
Γλυκά του κουταλιού
Φραγκόσυκα
Μέλι Κιμώλου ανθέων ή θυμαρίσιο
Μελόπιτα
Παστέλι
Μουσταλευριά – μουστοκούλουρα
Ξεροτήγανα