Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραλίες της Μήλου

(0 ψήφοι)

Η Μήλος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά τις σπηλιές, τις φυσικές πισίνες, και τα απόκρημνα βράχια της. Οι δυνατοί αέρηδες τα κύματα του Αιγαίου και η ηφαιστιακή της φύση δημιούργησαν αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος

Σαρακήνικο, όχι απλώς μια παραλία αλλά ένα γεωλογικό φαινόμενο που είναι παγκοσμίως γνωστό για την ομορφιά του. Το εκτυφλωτικό λευκό των πετρωμάτων με το πρασινογάλανο της θάλασσας είναι ένας συνδυασμός που δεν πρέπει να χάσετε.
Η ιστορία λέει ότι οι πειρατές το χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο και υπάρχουν ακόμα οι δέστρες των πλοίων σκαλισμένες στον βράχο.

Παραλία Φυριπλάκα, Μήλος

Φυριπλάκα, νότια της Μήλου με υπέροχη λευκόγκριζη αμμουδιά και ρηχά νερά και τεράστια ηφαιστιακά βράχια. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και μπαρ. Επίσης υπάρχουν και μικρότερες παραλίες με άμμο και βότσαλα για τους πιο μοναχικούς

 Παραλία Τσιγκράδο, Μήλος
photo: Alexandros_T

Τσιγκράδο ίσως η καλύτερη παραλία της Μήλου, δίπλα στην Φυριπλάκα με λευκή άμμο και σμαραγδένια νερά ανάμεσα σε πανύψηλα βράχια. Η πρόσβαση γίνεται ακολουθώντας το δρόμο για τη Φυριπλάκα και λίγο πριν φτάσετε θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο αριστερά. Στο τέλος του δρόμου θα βρείτε το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στο Τσιγκράδο.
Η πλαγιά φαίνεται απότομη, αλλά δεν είναι. Επίσης υπάρχει και η λύση του σκάφους !!
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη γι αυτό φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα.
Η παραλία είναι ιδανική όταν φυσάει βόρειος άνεμος.

 Παραλία Κλέφτικο, Μήλος
photo: mhp

Το Κλέφτικο ή τα “θαλασσινά Μετέωρα” είναι μοναδικό σαν τοπίο, είναι ένα σύμπλεγμα από ηφαιστιογενείς λευκούς βράχους με γαλαζοπράσινα νερά. Τρεις συνεχόμενοι κόλποι με πολλές σπηλιές που έχουν παράξενες μορφές και σχηματισμούς και δημιουργήθηκαν από τον αέρα και τη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα

 Παραλία Αγία Κυριακή, Μήλος

Αγία Κυριακή μεγάλη και οργανωμένη παραλία 8 χλμ από τον Αδάμαντα και κοντά στα Ζεφύρια. Ιδανική για θαλάσσια σπορ και για οικογένειες με παιδιά καθώς η παραλία της έχει αμμουδιά και ψιλό άσπρο βότσαλο. Η αριστερή πλευρά της παραλίας είναι η καλύτερη !!

 Παραλία Αχιβαδόλιμνη, Μήλος

Αχιβαδόλιμνη, η μεγαλύτερη παραλία της Μήλου που πήρε το όνομα της από τη λίμνη που βρίσκεται απέναντι και είναι γεμάτη αχιβάδες και έχει θέα τον Αδάμαντα και τη Πλάκα. Δίπλα στην παραλία λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.
Χωρίζεται σε δύο παραλίες, στην αριστερή παραλία την πιο πολυσύχναστη με εστιατόρια και μπαρ όπου υπάρχουν δραστηριότητες surf και kite-surf. Η δεξιά παραλία είναι πιο ήσυχη και απομονωμένη.

 Παραλία Παπάφραγκας, Μήλος

Βόρεια της Μήλου στο δρόμο για τη Πολλώνια βρίσκεται η παραλία Παπάφραγκας, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής που οδηγεί στις τρεις σπηλιές. Το κατέβασμα χρειάζεται προσοχή γιατί ο βράχος είναι απόκρημνος !!
Η παραλία είναι μικρή σε έκταση και είναι περικυκλωμένη από θεόρατα βράχια.

 Παραλία Φυροπόταμος, Μήλος

Ο Φυροπόταμος είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με οργανωμένη παραλία πλατιά αμμουδιά κα αρμυρίκια. Ο κόλπος είναι περιτριγυρισμένος με “σύρματα” τα οποία προστάτευαν τις βάρκες το χειμώνα και σήμερα έχουν μετατραπεί σε γραφικά σπίτια.

 Παραλία Παλιοχώρι, Μήλος

Η παραλία στο Παλιοχώρι έχει έκταση 2 χιλιομέτρων και είναι αρκετά δημοφιλής. Είναι 8 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα και είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bar και εστιατόρια. Υπάρχουν 3 παραλίες, η μεγάλη είναι πιο οργανωμένη, με ψιλό βότσαλο, η μεσαία και η πιο μικρή η οποία είναι περικυκλωμένη από πολύχρωμα βράχια και μια πινακίδα για το bar Deep Blue το οποίο είναι ένα καφέ εστιατόριο κτισμένο πάνω στο βράχο.
Εδώ πρέπει να προσέξετε την άμμο που καίει λόγω των θερμών αερίων που εκλύονται μέσα στη θάλασσα και από την πλαγιά. Οι θερμές πηγές φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία της άμμου σε κάποια σημεία φτάνει τους 101 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ικανή για να ψήσεις ψάρι ή κρέας. Μια από τις ταβέρνες της παραλίας ψήνει στην άμμο !!

 Παραλία Πλάθιενα, Μήλος

Η παραλία Πλάθιενα έχει ψιλή άμμο, είναι πολύ κοντά στη Πλάκα και έχει θέα προς τις Ακραδιές, τις Αρκούδες και τα Μαντράκια.

Άλλες παραλίες με εύκολη πρόσβαση είναι η Παπικινού και η Λαγκάδα οι οποίες είναι ιδανικές για οικογένειες με άμμο και αρμυρίκια. 


Επίσης μέσα στον κόλπο μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες του Αγίου Δημητρίου, Εμπουριός, Φατουρένα.

Η παραλία των Πολλωνίων και η συνέχεια της η Πελεκούδα Στην Αλογομάντρα που έχει λευκά βράχια και μια αψίδα - σπηλιά, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Μύτακας για extreme wind surf, η Πάχαινα

Στην δυτική πλευρά του νησιού οι παραλίες είναι απόκρημνες και δύσκολα προσβάσιμες. Για να τις επισκεφτείτε θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με νερό φαγητό και βενζίνη. Οι παραλίες είναι του Αγίου Ιωάννη, Αγκάθια, Αμμουδαράκι, Συκιά, και Τριάδες.