Παραλίες Βοιωτίας

(1 Ψήφος)

Πέρα από βουνά, χιονοδρομικά κέντρα και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, η Βοιωτία διαθέτει και παραλίες και μάλιστα πεντακάθαρες, που απέχουν λίγο από την Αθήνα.

Παραλία Άγιος Βασίλειος, Βοιωτία

Ο Άγιος Βασίλειος, είναι ένας μικρός και όμορφος οικισμός, με μερικές ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έχει δύο παραλίες με χοντρή άμμο. Η μία παραλία, στα δεξιά του χωριού, διαθέτει άπλετη σκιά κάτω από τα αλμυρίκια. Η άλλη παραλία είναι λίγο απομακρυσμένη και σίγουρα πιο ήσυχη. Πρέπει να περπατήσετε για περίπου 10 λεπτά για να φτάσετε μέχρι εκεί.

Παραλία Καλαμάκι, Βοιωτία

Παρόμοια παραλία θα βρείτε και στο Καλαμάκι, έναν μικρό οικισμό, δίπλα στον Άγιο Βασίλειο.

Παραλία Λιβαδόστρα, Βοιωτία

Η Λιβαδόστρα είναι η δημοφιλέστερη παραλία των Πλαταιών, με καταγάλανα νερά και μια όμορφη ταβερνούλα. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται εκεί κοντά, με το οχυρωματικό φρούριο της Ακρόπολης της Κρεύσιδος.

Παραλία Αλυκή, Βοιωτία

Ο κόλπος της Αλυκής, είναι ένας γραφικός κόλπος με ταβερνούλες και καφετέριες, πολύ δημοφιλής στους κατοίκους της Βοιωτίας. Οι παραλίες της Αλυκής έχουν χοντρή άμμο και βότσαλο.

Παραλία Άγιος Νικόλαος, Βοιωτία

Δίπλα στην Αλυκή θα βρείτε τον Άγιο Νικόλαο, την μεγαλύτερη παραλία της περιοχής. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, ο Κούβελος, στο οποίο υπάρχουν αρχαία ερείπια.

Παραλία Σαράντι, Βοιωτία

Ο οικισμός Σαράντι έχει πεντακάθαρη παραλία με ψιλό χαλίκι και ψηλά αλμυρίκια. Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες.

Το όμορφο λιμανάκι του Αη Γιάννη, το οποίο βρίσκεται μετά το χωριό Δόμβραινα είναι ένα γραφικό λιμανάκι, με μία ταβερνούλα.

Παραλία Άγιος Ισίδωρος, Βοιωτία

Στα Αντίκυρα, η παραλία του Αγίου Ισίδωρου, είναι μια υπέροχη οργανωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά και αναψυκτήρια. Εξίσου καθαρή και όμορφη και η παραλία Άσπρα Σπίτια.

Παραλία Άσπρα Σπίτια, Βοιωτία